An Education (O lecţie de viaţă)

An-Education

Titlu original: An Education

Anul apariției: 2010

Gen: Drama

Regia: Lone Scherfig

Nota: 9.50/10

Un film care prezintă o poveste de viață impresionantă. Necesitatea educației în dezvoltarea și formarea drumului nostru. Nimic nu vine de-a gata, totul trebuie muncit, iar acest film ne arată cel mai bine veridicitatea acestui fapt.

În realitatea anilor ’60 o găsim pe Jenny, o fată isteață și cu un randament peste media celorlalți în ceea ce privește rezultatele școlare, silitoare și talentată. Visul cel mai mare al fetei este acela de a ajunge să studieze literatură engleză la Oxford University. Totul pare să se schimbe însă în ziua în care îl întâlnește pe David, un evreu mult mai în vârstă decât ea, matur și elegant, cu mulți bani și multe afaceri dubioase care reușește să îi sucească mințile. Acesta reușește să i se strecoare sub piele fetei și să intre în grațiile părinților extrem de conservatori ai acesteia.

Atrasă de escapadele romantice și lumea luxoasă în care se învârte noul ei iubit, Jenny își neglijează școala și își minte părinții pentru a-și hrăni foamea de plăceri, însă curând are să afle că nu totul e ceea ce pare a fi.

Totul vine cu un preț și nu există scurtături pentru ceea ce îți dorești. Dezamăgită și demoralizată, se întoarce la cei cărora le-a întors spatele cerând ajutorul.

Finalul filmului este unul fericit însă nu reflectă realitatea, în viața reală acțiunile ei ar fi avut consecințe mai grave. Cu toate acestea, eu continui să insist pe mesajul filmului. Educația este importantă pentru toți, nu trebuie să renunțăm la visele noastre pentru plăceri de moment.
În ceea ce privește interpretarea, nu am decât cuvinte de laudă la adresa actorilor. Caracterul lui David a fost surprins foarte bine de către Peter Sarsgaard care a interpretat rolul cu eleganța și maturitatea necesară, adaptându-se de asemenea și statutului de „idiot” impus de personaj. În cazul protagonistei, rol aparținând lui Carey Mulligan, au fost făcute minuni, aceasta jucându-și rolul cu grație și rafinament reușind să treacă încet și subtil de la inocență la vulgaritate apoi, din nou la inocență.

În realitate filmul are și o antiteză foarte puternică între personaje. Săracă, tânără, visătoare și naivă, dar inteligentă, Jenny este opusul lui David care este matur, bogat și realist, dar extrem de inferior intelectual susținând că are „școala vieții”.

Vă invit să vizionați acest film pentru că merită, vă va deschide ochi sau vă va face să vă amintiți care sunt prioritățile în viață.

Reclame

7 gânduri despre &8222;An Education (O lecţie de viaţă)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s