Fugarul

fugarul_1_produs

Autor: Massimo Carlotto

Titlu original: Il Fuggiasco

Citate: Fugarul

Anul apariției: 2008

Editura: Nemira

Nota: 3/5

O carte care promite să dezvăluie rețeta perfectă pentru supraviețuire în cazul în care ajungi să fii victima unei grave erori judiciare.

Lucrarea autobiografică a lui Massiomo Carlotto ne prezintă viața sa de la momentul când a fost acuzat de crimă și până când a fost achitat. Ne spune despre tehnicile și măsurile de siguranță la care a fost nevoit să se adapteze pentru a se păstra în siguranță și în libertate. Pentru acestea, el fiind nevoit să cutreiere lumea și să rămână în clandestinitate o bună perioadă a vieții, acest lucru afectându-i relațiile sentimentale, sănătatea și schimbând tot ce știa el, în necunoscut.

Am remarcat prezența mai multor planuri temporale,  astfel firul narativ nu respectă ordinea cronologica, ci întâmplările sunt relatate în ordinea în care ele revin în amintirea autorului.

Umorul fin și autoironia cu care ne sunt relatate evenimentele fac cartea mai atractivă și îi oferă o latură mai deschisă și mai receptivă către cititor, iar povestea în sine este captivantă. Știi bine că o să ai parte de acțiune încă de la primele pagini când afli despre începuturile cazului ”Carlotto”, cel mai cunoscut caz din Italia.

O carte plină de neprevăzut și neașteptat care ar trebui citită într-o zi de caniculă la umbra unui copac. O lectură ușoară, de vară, care te va ține departe de zona plictiselii pentru un timp.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Fugarul&8221;

  1. Pare o carte interesantă, atractiv prezentată de tine aici. În general apreciez cărţile în care umor şi autoironia se împletesc cu acţiunea cărţii. Faptul că acţiunea se desfăşoară pe mai multe planuri temporale, pare să facă mai dificilă acţiunea de urmărit. Am experimentat acest lucru în Pendulul lui Foucault. Dar posibil să fie totuşi o lectură mai uşoară decât a fost cartea lui Umberto Eco. Mersi de recomandare!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s