Să n-o săruți pe Isabel Recenzie

25997416

Autor: Sergiu Someşan

Titlu original: Să n-o săruți pe Isabel

Citate: 

Anul apariției: 2005

Gen: SF

Editura: Vremea

Nota: 5/5

Este cea de-a doua carte citită de la acest autor. Prima a fost Carte de magie și mi-a plăcut enorm. La fel ca și prima, această carte este alcătuită dintr-o serie de 14 povestiri adunate într-un volum.

Mi-au plăcut toate și le-am citit fără să întâmpin nici măcar o dificultate în înțelegerea textului. Acest autor m-a cucerit cu totul, i-am savurat cărțile pe nerăsuflate, iar aceasta m-a surprins plăcut prin finalurile imprevizibile și prin originalitatea ideilor. Nici într-un milion de ani nu aș fi reușit să născocesc asemenea întâmplări. 🙂

Povestirile sunt: 1. Întâlnire cu Isabel
2. Să n-o săruți pe Isabel
3. Oviraptorul
4. Cele nouă miliarde de idei SF
5. Șansa noastră s-a numit Adam
6. Arena
7. Bla-Bla-Bla, domnule general
8. O ipoteză aproape absurdă
9. Dilema
10. Iubitul meu din altă lume
11. O cască albă și-un copil în ploaie
12. Timidul
13. O rachetă cu numele meu
14. Planeta cu spioni

O parte dintre aceste povestiri au legătură între ele. Primele două o au în centru pe Isabel, un android cobra foarte ager în timp ce O ipoteza aproape absurda; Dilema și Iubitul meu din altă lume se bazează pe teoriile unui pasionat de științe care consideră că există un univers paralel.

Mi-au plăcut în mod deosebit Șansa noastră s-a numit Adam, o poveste despre un pesimist a cărui nefericire a salvat planeta, și O rachetă cu numele meu care are ca protagonist un om obișnuit care a reușit să aibă jobul visat al oricui, să stea degeaba. Timp de doi ani el a fost plătit doar să ia niște pastile și să participe la niște vizite medicale săptămânale, fără să știe că, de fapt, era pregătit pentru a fi folosit de către guvern.

Și celelalte povestiri mi-au plăcut, O cască alba și-un copil în ploaie vorbește despre cum ultimii oameni sunt distruși de androizi în timp ce soarele este, iremediabil, ascuns sub un nor cenușiu.

Cartea a fost foarte plăcuta și v-o recomand cu mare drag. Dacă o aveți pe acasă sau dacă o puteți cumpăra de pe undeva, ori poate o găsiți la bibliotecă, de oriunde o puteți lua, să știți că merită, dacă vă place acest gen atunci trebuie să o citit.

Reclame

5 gânduri despre &8222;Să n-o săruți pe Isabel Recenzie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s