Mă numesc Salma – Citate

12459764_157411437957608_761510774_n„Ascultă galopul cailor, zăngănitul pumnalelor trase din teacă, asculta în noapte țipetele bufnițelor cu fața plată, asculta liliecii bătând din aripi, asculta pașii ușori, asculta abaya cum flutura în vânt, asculta șfichiuitul pumnalului său care taie aerul. Adulmecă aerul să simți sudoarea asasinilor. Ascultă zgomotul pe care-l face bățul său când își prinde gâtul și îl dă pe spate, ascultă pumnalul său tăind în carne și trecând prin oase ca să ajungă la inimă. Ascultă-ți sângele roșu și cald curgând și prelingându-se pe nisipul arid. Ascultă-ți trupul care agonizează pe pământ. Un vaiet. Un țipăt. Madraqa sfâșiată. O ultimă suflare.”

„Marea întunecată era acoperită de spuma albă, ca și cum valurile s-ar fi luptat între ele.”

„[…] nu puteam să-i spun cât de verzi erau pajiștile când strălucea soarele deasupra lor, cât de albi erau norii și cât de întins era cerul albastru.”

„Priveam spre dulap și vedeam chipul familiar al lui Hamdan, sufletul meu pereche. Era înalt, puternic și negricios. Mi-am întins brațele către el, iar el venea spre mine și spunea: <<Ce face târâtura mea mică, curtezana mea, târfa mea?>>

„Așezat pe marginea fântânii din curte, mă privea cum mâncam biscuiții, cu un amestec de dragoste și dezgust. Era un frate blând.”

„Lebedele valsau pe oglinda apei, de parcă nimic n-ar fi mers prost în lumea asta.”

„Și, în sfârșit, o ultimă melodie, un copac care nu-și are rădăcinile nici în vest, nici în est, ulei de măsline într-o lampă de sticlă, uguitul porumbeilor, alb pe negru, negru pe alb, lumină peste lumină, chiar acolo unde cerul întâlnește siluetele copacilor, mieilor și dealurilor, la capătul orizontului.”

„Layla era un smarald, un turcoaz încrustat în argint, mătase indiană desfășurându-se în valuri, boabe de cafea proaspăt măcinată într-un mojar din lemn de santal, frumos împodobit, miere și condimente într-o pâine proaspăt coaptă, o perlă în scoica ei, un smoc de păr fin, moale, negru, degete micuțe, striate ca frunzele de viță, rodii, esența pură, sigilată în sticluțe albastre, diamante neșlefuite, o câmpie plană, acoperită de rouă, într-o vale întinsă, o lisită de mare, cu pene albastre, galbenii turcești ai bunicii mele, prinși cu un șnur negru, pălăria de nuntă cu bani de argint a mamei mele, o lună plină, ascunsă printre norii translucizi, coama calului pur-sânge, cristalinul ochiului meu, brațul meu drept, și sângele care pompa în inima mea frântă.

„<<E o noapte ideală pentru o furtună cu tunete.>>

„- Ăia din nord cred că francezii sunt maimuțe, spuse el, se bătu pe genunchi și rânji. Au bătut iarba până când a mărturisit că e spion francez.”    :))))

Recenzia aici.

Reclame

Un gând despre &8222;Mă numesc Salma – Citate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s