Inițierea (Academia Vampirilor Vol. II) – Recenzie

InitiereaAV2

Autor: Richelle Mead

Titlu original: Frostbite

Anul apariției: 2007

Citate: Inițierea

Editura: Leda

Nota: 5/5

Volumul doi din seria Academia vampirilor ne aduce perspective noi și ne face să fim mai captivați ca niciodată.

Știu că am ridicat în slăvi seria aceasta, dar merită. Și așa cum vă așteptați deja de la mine, acest volum doi al seriei este la fel de fascinant și atrăgător ca primul (și ca următoarele).

După ce problemele cu Victor Dashkov care a răpit-o pe Lissa pentru a o folosi drept vindecătoare personală s-au rezolvat, Rose își aduce aminte care este de fapt adevărata amenințare aici. După un masacru în rândul unei familii regale, Bandica, frica pune stăpânire pe novici.

Academia organizează o excursie la schi, deoarece probabilitatea ca strigoii să se fi organizat și să lucreze cu oamenii creștea din ce în ce mai mult, iar vacanța de Crăciun se apropia cu pași repezi, moroii și dhampirii nu puteau fi expuși pericolului, de aceea s-a luat hotărârea de a-i aduna într-un cadru securizat.

Elevii, profesorii și gardienii, dar și toți morii care aparțineau unei case regale și doreau să fie acolo, s-au adunat într-o cabană de lux din vârful muntelui de undeva din Idaho. Spiritele se încing în încercarea de a găsi o soluție la atacurile strigoilor, iar în același timp viața sentimentală a lui Rose este trecută pe rând printr-un blender, printr-o tornadă, o furtună de nisip și printr-un atac terorist cu bombe în Irak.

După ce se ceartă cu Rose, Mason – un fel de două feluri de iubit provizoriu al acesteia – ia decizia ca împreună cu câțiva prieteni să meargă la vânătoare de strigoi. Rose află după plecarea acestora, iar împreună cu Christian Ozera pleacă în căutarea lor și ajung să fie cu toții captivii strigoilor.

Cartea are câteva elemente noi care te fac să fii ceva mai atras de serie.

Un prim lucru ar fi reprezentat de un nou personaj, și anume Adrian Ivashkov – un moroi de 21 de ani, membru al unei case regale numeroase și care, după toate aparențele, s-a îndrăgostit iremediabil de Rose. Adrian mai are un atuu care îl plasează mai sus în ierarhia personajelor din această carte și anume faptul că este un utilizator al Spiritului, exact ca Lissa. Iar un lucru care l-a dus direct pe primul loc în topul personajelor mele din toate timpurile este – pe lângă numele grozav 🙂 – faptul că este iremediabil și totalmente semi nebun.

Accesele de nebunie și episoadele ciudate fac totul la el, iar asta îmi place enorm. În majoritatea timpului este cât se poate de normal cu sarcasmul lui și toate cele, însă câteodată mai are momente când pur și simplu o ia razna și spune aberații încâlcite și înțelese doar de el. Acestea se întâmplă ca urmare a utilizării spiritului.

În concluzie, recomand și această carte. În mod normal aș spune că nu este nevoie de recenzie pentru că dacă ai citit prima carte, nu te mai oprești până la ultima, dar m-am gândit că poate mai sunt unii care au nevoie de un mic impuls. 🙂

Spor la citit, iar dacă ați citit această carte … puteți să-mi spuneți, puteți să nu… eu stiu că v-a plăcut 🙂

Reclame

2 gânduri despre &8222;Inițierea (Academia Vampirilor Vol. II) – Recenzie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s