Cum să obții restanțe în sesiune

images

Pentru cei care au ajuns până în faza în care trebuie să dea un examene dar nu ştiu cum să obţină restanţe, m-am gândit la un mic ghid practic şi uşor de utilizat.

Această perioadă de pre-sesiune, printre câteva parţiale, vreo 2-3 colocvii şi „enşpe” mii de teme, ar cam fi cazul să ne gândim puţin şi la cum anume se obţin nişte restanţe. Dacă eşti în anul I ghidul s-ar putea să îţi fie al naibii de folositor, dacă în schimb eşti deja la a III a, sau mai rău, la a V-a sesiune şi încă nu ştii cum să obţii o restanţă… să-ţi fie ruşine. Tu ăla care te ştii că încă nu ştii ce trebuie să faci ia un caiet şi notează.

O regulă elementară când se pune problema picării unui examen este… să nu iei niciodată notiţe, deci aruncă dracu’ caietul ăla şi da-ţi jos ochelarii de tocilar.

Presupun că acest lucru ar trebui să îl ştie toată lumea, măcar atât, de aceea nu îl includ în topul ce urmează.

 1. Pre- Pregătirea 130465017071068_397486
  Înainte de examenul pe care vrei să îl pici ai nevoie de câteva pregătiri menite să te ajute.
  a) Una dintre aceste pregătiri e reprezentată de seriale. Există un motiv pentru care toate serialele iau o pauză prin octombrie (când începe facultate), iar noile episoade apar abia în ianuarie, când începe sesiunea.
  b) Berea cu băieţii/Cafeaua cu fetele- încearcă ca înainte de examen să ieşi cât mai mult, socializarea este imporantă şi acest lucru te va ajuta mai ales la punctul 4.
  c) Când prietenii tăi te întreabă dacă ai învăţat, foloseşte cât de des poţi replica „Este timp”.  Asta te va destresa şi în schimb îi va înnebuni pe colegii tăi. De asemenea, este recomandat să îţi spui singur asta de cel puţin patru ori pe zi (dacă eşti novice) pentru a opri potenţialele impulsuri de a învăţa.
  d) Învăţatul – se va face numai în autobuz şi/sau în maşină în parcare. Ai nevoie de un marker şi de curs. Dacă totuşi nu ai cursul, împrumută-l două minute de la unul din tocilarii care au venit cu el după ei şi citeşte şi tu titlurile. Încearcă să le reţii. Dacă cineva te întreabă ce ai învăţat spune-i toate titlurile reţinute şi, eventual, mai inventează unul sau două. Dacă îţi cere detalii, refuză-l.
 2. Prezenţa
  Dacă vrei o restanţă obţinută cu stil, cel mai indicat ar fi să te prezinţi la examen, dacă nu te duci pici automat, asta poate face oricine, dar tu trebuie să fii original, deci fă un efort, sună câţiva colegi, află o ora, o dată, un loc şi încearcă să nu fii mort de beat în ziua aia că să fii sigur că nimereşti exact sala.
 3. Ustensile
  De cele mai multe ori pixurile şi foile trebuie să lipsească cu desăvârşire. Dacă te duci la un examen cu aceste obiecte există şanse ca în primele 15 minute să scrii câte ceva. Dacă în schimb nu le ai, cele 15 minute vor fi utilizate cu cap încercând să găseşti vreun tocilar cu un top de hârtie şi un bax de pixuri să îţi împrumute şi ţie.
 4. Atitudinea
  Atitudinea este foarte importantă atunci când vrei să pici un examen. Uneori ai nevoie de ani de experienţă şi de multe ori este greu să reuşeşti din prima. De cele mai multe ori ai nevoie de puţină practică la tezele şi testele din liceu ca să faci o impresie cât de cât bună la primul examen, dar dacă nu ai aşa o bază, atunci încearcă pur şi simplu să urmezi următorii paşi:
  a) Zâmbeşte tot timpul
  b) Stai relaxat
  c) Foloseşte cât de mult poţi ironia
  d) O replică perversă e binevenită oricând 😉
  e) Încearcă să nu fii fraier
  f) Încearcă să nu tremuri (serios acum, nu te omoară nimeni)
 5. Răspunsurile
  Ei bine, ai reuşit până aici, nu ai pix, nu ai foi, razi şi faci glume, dar acum a venit momentul în care şi tu ai foaie şi trebuie să scrii. Ce faci? Simplu. Scrii. Nu contează dacă ştii sau nu (preferabil este să nu), tu trebuie să scrii. Să vă explic şi de ce. Potrivit unui studiu -făcut de mine- atunci când tocilarii văd că tu scrii una, două, trei,… unșpe foi, se panichează şi nu îşi mai găsesc cuvintele, deci şansele să te ajute cineva sunt aproape nule.
 6. Ieşirea din sala de examen! Important!!!
  Ieşirea din sala de examen se va face întotdeauna înainte de a trece jumătate de ora şi NUMAI CU UN BUF PUTERNIC LA ÎNCHIDEREA UŞII ŞI O REPLICĂ IRONICĂ LA ADRESA CELORLALŢI. În cele mai multe cazuri profesorul te pică direct, fără să se mai uite pe lucrare, de aceea este bine să faci acest lucru, astfel eviţi să rişti să treci în eventualitatea cazului în care tu chiar ai scris ceva bine.

Cam atât cu acest ghid. Sper ca sfaturile mele să vă fie de ajutor şi să reuşiţi. Am încredere în voi. Dacă aveţi nelămuriri mă puteţi contacta pe facebook sau îmi puteţi lasa un comentariu, o să vă răspund la nelămuriri cât de repede voi putea.

Mult succes şi toate cele bune. 😉

La final un citat să vă inspire 😉

130465017071068_411060

Reclame

15 gânduri despre &8222;Cum să obții restanțe în sesiune&8221;

 1. :))) eu la decană am dat de 2 ori și mai aveam o ultimă șansă. Dacă nu trebuia să repet anul 3. Normal că citisem cursurile (dar ea voia CĂRȚILE, nu cursurile), și am avut idioata bafta de a îmi povesti o colegă ce dracu se întâmplă în nu știu ce roman. Acțiunea era mai degrabă telenovelă, așa că am reținut. Și am mai reținut și două nume. Fix alea de care m-a întrebat, că era oral examenul și în engleză. Am nimerit două nume, pe al 3-lea i-am spus că îmi scapă, m-a crezut, având în vedere că i-am rezumat acțiunea 😀 M-a mai aburit, am mai aburit-o și la final am văzut nota 7. Fusesem vreo 50 de inși la ea, nu dăduse decât 5 și 4 până la 7-le meu. Când am văzut mi-a scăpat un : Doamna, sunteți sigură că nu ați greșit? Când i-am întâlnit privirea am luat carnetul și-am zbughit-o 😀

  Apreciat de 2 persoane

  • 🙂 nesimtitul. in loc sa iti ceara o ciorba drept mita ca sa treci el te-a picat… ce risipa. Ma bucur totusi ca ai reusit sa ai restanta aia… vad ca se tot aduna noi metode de a obtine restante… pote fac un post special cu idei de la voi 🙂

   Apreciază

 2. Am o nelămurire :)) Cum ai ajuns tu la concluzia că replica „Este timp” trebuie spusă de cel putin patru ori pe zi? De ce neapărat patru? :))
  Dacă era de trei ori înțelegeam, o dată dimineața, o dată la prânz și o dată seara înainte sau după masă. Tu ce prescriere ai pentru această „rețetă”?
  Am ochelarii de tocilară puși, deci nu te gândi că aș vrea să obțin vreo restanță, este doar curiozitate.

  Apreciat de 1 persoană

  • draga mea…la etnografie si folclor… stii tu… ala la care am fost super la colocviu… am invatat despre valentele magice si mistice ale numerelor. 3 e numarul perfect care este extras din nr imperfect 4. Se crede ca cifra 4 are valente magice negative, de unde vine si supersitia cum ca toate nr pare sunt ghinioniste si/sau pentru morti. Numarul haosului si al dezordinii este 4 deoarece 3 este nr perfectiuni si al ordinii. Deci 4= numar nefast cu puternice valente mistice care te va ajuta sa pici… daca nu ma crezi cauta pe net sa te convingi. daca nu gasesti sa imi spui sa iti dau cursul … tot ca sa te convingi

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s