Despre sensibilitate

1798638_955145201166560_2543770234181568913_nMi s-a spus că articolele mele nu sunt sensibile. Că nu transmit nimic înafară de răutate și brutalitate. Că articolele mele sunt dure, ironice și nu mai știu cum.

Astăzi este ziua îmbrățișărilor și m-am gândit să scriu un articol mai pentru suflet.

Ce vreți voi de fapt de la noi? Voi femeile…

Vreți să vă sărutăm mâinile? Cum? Da, asta vreți doar că mai des? Dacă am face asta „mai des” gestul și-ar pierde din intensitate și din valoare. Lucrurile de duzină sunt adesea ieftine, iar noi ținem unele gesturi doar pentru momente în care vrem să știți cât de speciale sunteți. Când aveți nevoie să știți cât de speciale sunteți.

De acord, să săruți mâna unei femei nu arata cât de sensibil ești, eventual arata cât de bolnav și parvenit poți fi atunci când vrei să obții ceva. Să vorbim despre complimente.

Să te compar cu mărul strălucitor poate fi așa, așa de flatant. Asta dacă nu te gândești că mărul ăla ar putea fi fie otrăvit, fie o condamnare la o viața pe pământ sau alte chestii. Eu pot să vă spun că sunteți cele mai speciale, cele mai frumoase, cele mai… Pot să vă compar cu o zi de primăvară, pline de viață și atât de naturale, sau cu o stea strălucitoare. Pot să fiu și Eminescu și să vă spun că aveți „un chip de-a pururi adorat”, și cu siguranță pot să vă spun cât de mult semănați cu o floare delicată și alte chestii. Vedeți? Știm ce să spunem, dar dacă vă spune dimineața, la prânz și seara, eventual și în alte momente ale zile, lucrurile astea, sunt 99.9 % sigur că se găsește o femeie care să spună „sunt atâtea lucruri când eu de fapt vreau doar să fiu iubita ta”, „Mereu îmi spui cât de minunată sunt, dar eu vreau doar să fiu eu, cea pe care o iubești” și alte chestii like a drama queen. Pentru că… de ce nu.

Acum serios, dacă nu am fi sensibili atât de rar, ar mai observa cineva gesturile noastre tandre? Nu. Fuck, logic că nu. Nici eu nu am observat cât de curat era pe scară până nu au redus bugetul și femeia de servici nu a venit decât de două ori pe săptămână.

Știm ce vreți. Știm ce să spunem, cum să ne comportăm, cum să abordăm o situație. Dar nu vrem să facem asta. Ținem la integritatea noastră, și să fim sinceri, un bărbat „sensibil” nu e altceva decât prietenul tău din copilărie cu care te jucai în nisip, nu o să poți niciodată să treci peste asta.

P.S. Pentru cele care încă nu s-au convins că eu pot fi și sensibil… voi știți că pe aici este o secțiune de poezii, nu? E undeva în dreapta sus. Scrie… „Poezii”…

Am zis să vă anunț. 😉

Cu dedicație pentru Dafne care are un blog nou. Dacă totuși căutați dulcegării, aici găsiți sigur 😉

Reclame

30 de gânduri despre &8222;Despre sensibilitate&8221;

 1. Mă bucur să văd că ”pui pasiune” în crearea articolelor tale, dar ăsta poate că are puțin cam prea multă… Apreciez susținerea pe care mi-o oferi, totuși nu îi face pe oameni să aibă așteptări nerealiste. Pe blogul meu nu se găsesc dulcegării 🙂

  Apreciază

 2. Ok, sunt femeie si nu suport dulcegariile, nu sunt romantica de fel, nu vreau sa-mi pupe nimeni mainile si nici sa ma stranga, vezi Doamne, in brate non-stop, ca mi se ia. O data ajunge, zic :))
  Deci nu suntem toate la fel. Mi se pare ca ai generalizat putin in articol 😀
  Totusi, nu vrei tu sa scrii ceva si despre tipele astea, mai hardcore asa? :))

  „Acum serios, dacă nu am fi sensibili atât de rar, ar mai observa cineva gesturile noastre tandre? Nu. Fuck, logic că nu. Nici eu nu am observat cât de curat era pe scară până nu au redus bugetul și femeia de servici nu a venit decât de două ori pe săptămână.” – foarte tare comparatia si fuck no, nu-mi doresc un barbat sensibil langa mine. Barbatii prin natura lor trebuie sa fie exact opusul.

  Zic si eu.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Mi-a facut bine sa citesc acest articol. Cu aceasta ocazie am inteles de ce unii barbati aleg sa fie mai retinuti din acest punct de vedere. Sunt de acord cu tine, ce e prea mult strica. Daca cineva iti spune din ora in ora ca te iubeste, la un moment dat cuvintele astea doua nu vor mai avea valoare.

  Apreciat de 1 persoană

  • 🙂 Ma bucur ca ti-a plazut articolul. Principiul asta merge peste tot, asa cum ti-ai dat seama. Ce-i prea mult… plictiseste, iar un mic pont de pe partea cealalta a baricadei: noi nu vrem sa va plictisiti 😉

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s