Atingerea Umbrei (Academia Vampirilor Vol. III) – Recenzie

atingerea-umbrei-academia-vampirilor-vol-3_1_fullsize

Autor: Richelle Mead

Titlu original: Shadow Kiss

Anul apariției: 2008

Citate: Atingerea Umbrei

Editura: Leda

Nota: 5/5

Așa cum probabil v-am obișnuit deja, o să vă spun cât de incredibil de bună mi s-a părut cartea asta. O să vă las descrierea de pe spate pentru că sincer, chestiile astea stârnesc curiozitatea mai bine decât as putea să o fac eu vreodată în toată viața mea.

“CE S-AR ÎNTÂMPLA DACĂ DÂND GHES INIMII, ROSE ŞI-AR PIERDE CEA MAI BUNĂ PRIETENĂ PENTRU TOTDEAUNA?

Lissa Dragomir este o prinţesă moroi, cu un rarisim dar de a stăpâni magia spiritului. Ea trebuie apărată în orice moment de strigoi (morţii vii), cei mai fioroşi vampiri. Puternicul amestec de sânge omenesc şi vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai bună prietenă a Lissei, o face să fie dhampir. Rose şi-a dedicat viaţa unei misiuni mai mult decât primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care şi-au jurat s-o facă asemeni lor.

O premoniţie întunecată încolţeşte în mintea lui Rose şi umbre fantomatice prevestesc un rău cumplit ce se apropie tot mai mult de porţile de fier ale Academiei. Strigoii strâng cercul şi cer răzbunare pentru vieţile luate de Rose. Într-o luptă mai aprigă decât cel mai înfricoşător coşmar, Rose va trebui să aleagă între viaţă, dragoste şi cele două fiinţe care contează cel mai mult pentru ea… dar oare alegerea ei înseamnă că doar unul dintre ei va supravieţui?”

 

Dacă mai țineți minte, în recenzia pentru volumul trecut am precizat despre faptul că un personaj secundar destul de simpatic (Mason) a dat ortul popii într-o încăierare cu strigoii prin Spokane. Dacă ați crezut că scăpați de el, v-ați luat țeapă. Fantoma tipului o bântuie pe Rose – care din cauza faptului că a fost „atinsă de umbră” are capacitatea de a le vedea-  și o face să creadă că e țăcănită.

În realitate, acțiunea cărții are mai multe centre și oscilează de la un eveniment la altul, ele petrecându-se în tandem. Rose află că urmează să aibă loc procesul lui Victor Daskov (dacă îl mai țineți minte, el a fost tipul rău din primul volum) dar că ea și Lissa nu pot participa. Își pune toată speranța că ar putea ajunge la proces în Dimitri, însă Adrian este cel care reușește să le ducă pe cele două la curte.

Între timp are loc și practica de teren, ceea ce înseamnă că novicii trebuie să se joace de-a gardienii și să se lupte cu „srigoii” (care sunt de fapt gardieni care se prefac a fi strigoi). Ea nu este repartizată Lissei așa cum se aștepta, în schimb ajunge să fie gardianul provizoriu al lui Chirstian Ozera (prietenul Lissei).

Nu se descurcă deloc bine la un examen din caza faptului că îl vede pa Mason, dar nu spune nimănui. Motivele pentru care ea îl vede sunt datorită câtorva puști din familii regale care se joacă cu o asociație care, aparent, este prezenta în toate academiile. Este exclusivă și în fiecare filială se face ceva diferit. Ei fac ceva mai diferit decât tot diferitul de până atunci. (nu vă spun ce că nu mai are farmec când citiți).

Lucrurile evoluează și pe plan sentimental pentru Rose, ea apropiindu-se din ce în ce mai mult de Dimitri.

Cartea se termină cu o notă tristă și deloc optimistă, dar super intrigantă. În ultima parte aflăm cum Academia a fost atacată de strigoi, iar ceva, ce nu o sa le placă fanilor de „love love”, s-a întâmplat.

Adrian Ivashkov este și el prezent. Îl știți voi, personajul meu nebun preferat și chiar e mult mai activ decât vă așteptați.

Cartea a fost super alertă, super interesantă și m-a ținut conectat… Acest fantasy are de toate, iar autoarea a concentrat în volumul acesta de toate. V-o recomand, așa cum am făcut și cu celelalte din serie.

Spor la citit și numai bine 😉

 

Reclame

Un gând despre &8222;Atingerea Umbrei (Academia Vampirilor Vol. III) – Recenzie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s