Patru cupluri mișto din cărți + bonus

1. Elizabeth Bennet și Domnul Darcy din Mândrie și prejudecată de Jane Austen

Nu ai cum să nu te îndrăgostești de personajele acestea. Povestea lor e atât de neobișnuită pentru images (3)perioada în care se desfășoară acțiunea. Totul este învăluit într-un parfum dulce puțin cam prea romanțat pentru unele gusturi, dar niciodată suficient de romanțat pentru femei (asta este de la sine înțeles). Acest cuplu este mișto pentru că:

1. Ambii sunt aroganți

2. Antiteza bogat/sărac

3. Ea are o gură așa… așa de mare

2. Christian Gray și Anastasia Steele din Cincizeci de umbre ale lui Gray de E. L. James703618c522859136ad50545c55dc0aa6

Relația lor e cu siguranță specială și neobișnuită :), dacă știți despre ce vorbesc… Avem un Christian care se chinuie să fie romantic, seducător, fermecător și asa mai departe, și o Ana care se chinuie să… încă nu știm, dar îi iese. Aceștia doi sunt mai ciudați decât o marmotă și un castor sărind cu parașuta dintr-un copac. Gusturile, să le spunem mai speciale, ale lui Gray condimentează toată relația, iar reticența Anei îi dă și restul de originalitate de care mai era nevoie. Poate Gray nu e cel mai romantic om în viață, dar și când vrea se descurcă binișor.

3. Hazel Grace și Augustus Waters din Sub aceeași stea de John GreenHazel_and_Augustus

Încă de la primele pagini nu ai cum să nu îți dai seama că mai devreme sau mai târziu cuplul acesta o să sfârșească rău. Dacă nu ar fi fost bărbat, l-aș fi numit pe John Green „regina dramei”, dar în condițiile acestea abandonez ideea. Hazel și Augustus au cam tot ceea ce le lipsește oamenilor sănătoși și normali: fericire și o poftă nebună de viață în ciuda faptului că amândoi suferă de boli incurabile. Cred că acest lucru îi face cu adevarat speciali și un cuplu unic. Ei au iubire, au pasiune, au dorința de a nu se despărți niciodată, iar pentru mine asta deja sună ca un SF al naibii de incredibil. În ciuda condițiilor lor, ei continuă să lupte și se avântă într-un joc simplu, fără reguli aiurea și extrem de plăcut de urmărit. Dansează un vals pe o romanță veche pe care mulți nu o mai înțeleg de ceva vreme și se bucură de fiecare clipă. Un cuplu mișto… tare mișto.

4. Hades Maxwood și Aimee Moore din Căutând fericirea de Teresa Wojcik11755835_484888511675579_8507595329736037348_n

Un cuplu special prin originalitatea poveștii lor. Te atrag prin schimbul de replici, prin gesturi simple și nevinovate care îi aduc mai aproape și prin complexitatea trăirilor lor. Totul în jurul lor pare neglijabil atunci când sunt unul lângă celălalt, iar faptul că deși se chinuie să rămână aproape unul de altul, involuntar fiecare își refuză luxul de a fi împreună din prea multă iubire pentru partener. Aimee caută fericirea în fericirea lui Hades, iar Hades o caută în fericirea lui Aimee. Sunt legați unul de altul într-un joc complicat care uneori te amețește, alteori te înnebunește. Sunt un cuplu superb care merită să rămână împreună… zic eu. 🙂

Iar ca bonus o să vă spun și despre trei aproape cupluri grozave:

1. Katniss și Gale din Jocurile foamei de Suzanne Collins

După părerea mea… acesta ar fi putut fi un cuplu care să rămână în istorie… dar fetele și friendzone-ul lor. (Sau mai bine spus cousin-zone).

render__katniss__gale_by_happyfacestar-d563co9

2. Adrian Ivashkov și Rosemarie Hathaway din Academia Vampirilor de Richelle Mead

Acesta ar fi putut fi cel mai mișto cuplu. Dar… Dimitri cu părul lui lung și aura lui de „imposibil” + lecțiile zen.

tumblr_mjk9bvqyTJ1s7mallo1_500

3. Edmond Dantes și Mercedes din Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas.

Acest cuplu ar fi fost unul banal, dar fericit, din păcate pentru ei Edmond era un băiat prea bun, așa că l-au terfelit ăștia până l-au băgat în închisoare, apoi i-au furat și logodnica. Frumos așa, parcă-i la români…

The-Count-of-Monte-Cristo-the-count-of-monte-cristo-12009687-750-743

 

Acestea au fost cuplurile la care am ales eu să mă gândesc astăzi. Nu am nicio treaba cu „Sf Valentin”, îl las cu sfinții lui, dar dacă tot gândul tuturor este la cupluri, m-am gândit că și cititorii merită ceva.

Sper să vă placă iar dacă mai aveți propuneri vi le aștept în secțiunea de comentarii 😉

Zi faină vă doresc!

Reclame

11 gânduri despre &8222;Patru cupluri mișto din cărți + bonus&8221;

  1. N-am citit Jocurile foamei, dar am vazut primele 2 filme si sunt de acord cu tine: mi-ar fi placut ca si cuplu cei doi! 💜 Pe Adrian si Rose, nu prea i-as fi vazut impreuna mai mult decat era necesar. Ei bine, m-a enervat Rose pentru ce i-a facut, stiind ca inca il iubeste pe Dimitri. Totusi, eu il vad cu Sydney si parca, in Bloodlines, ajung sa fie impreuna?! Sper ca se va traduce seria si la noi.
    Imi place faptul ca i-ai mentionat si pe Aimee&Hades! Mi-e dor de ei! 💜

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s