De ce iubim femeile – Citate

tumblr_nxan1wAjh91ubjs0fo1_500

„Fata nu era frumoasă, ci era însăși imaginea sensibilă a frumuseții.”

„Fiecare carte pe care o citeam pe atunci era o halteră ridicată, fiecare poem era un extensor, orice plimbare – un șir lung de flotări, orice privire – un exercițiu de concentrare pentru noaptea care urma, un antrenament pentru o nouă partidă de vis.”

„Viața noastră constă într-un lung șir de repetiții: câte mii de nasturi încheiem și descheiem într-un an?”

„Îmi plac mult de tot femeile mature, cele ce par mereu atât de grave, de intangibile, atât de încrustate în tiparele propriei vieți și care totuși, când se hotărăsc să se elibereze de ele, devin cele mai dulci și mai senzuale iubite cu putință.”

„Intenționat nu vorbesc despre dragoste, deși până la urmă despre asta e vorba.”

„Sexul implică o profundă îngustare a conștiinței, o coborâre adânc sub convențiile sociale și etice, o eliberare de tabu-uri, de dezgust, o căutare a plăcerii în interzis și perversiune.”

„Era urâțică, sleampată, când mergea părea că se-mpleticește la fiecare pas. Tot ce purta pe ea părea aruncat cu furca.”

12920913_252206745120123_866313009_n

„M-am întrebat întotdeauna dacă mi-am înșelat soția în acea noapte. Habar n-am nici acum. […] Sau, mai ales, în noaptea care a urmat și în care, făcând dragoste cu ea, am rememorat totul și era cât pe-aci să încep să plâng. Era să-i spun tot ce (nu) se-ntâmplase, dar mi-am amintit deodată – deși nu era același lucru – povestirea lui Cortazar în care un cuplu (un bărbat și o femeie care se iubesc) pune în practică o veche fantezie: merg la mare și, deliberat, se culcă fiecare, în aceeași noapte, cu câte un necunoscut. Nici a doua zi, nici mai târziu nu mai fac vreo aluzie la acea noapte, dar n-o uită de fapt niciodată și legătura lor se ruinează…”

„Aveam pe-atunci douăzeci și șase de ani și credeam sincer că nu făcusem, deocamdată, nici un lucru rău în viață. Mult mai trist e că am rămas convins de stupiditatea asta încă vreo zece ani după aceea, dovadă de cât de greu m-am maturizat, cu câtă trudă am început să mai pricep, cât de cât, ce se-ntâmplă în jurul meu și cu mine.”

„Azi știu că a fi om matur, a fi om întreg, nu înseamnă altceva decât a înțelege că ești rău, fundamental și dincolo de orice altceva.”

„Amândoi am trecut deja de patruzeci de ani și (ca sa citez din clasici) <amorul nostru mistuitor s-a cam dus dracului>…”

Recenzia aici.

Reclame

Un gând despre &8222;De ce iubim femeile – Citate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s