Bărbații care urăsc femeile și femeile care îi iubesc – Citate

sss

„Oamenii cu tulburări de caracter nu simt vina, remuşcările şi neliniştea.”

„Peter Pan şi Don Juan. Ei sunt consideraţi <oameni care nu pot iubi>.”

„Mi-am amintit cuvântul grecesc pentru <cel care urăşte femeile>: misogynist, de la miso, care înseamnă <a urî>, şi gyne, care înseamnă <femeie>.”

„În toate femeile există o urmă de eroism; ele se înobilează prin salvarea partenerilor, fiindcă ei vor deveni persoane diferite, cu ajutorul lor.”

„Abuzul reprezintă orice comportament care tinde să controleze şi să subjuge o altă fiinţă umană, prin folosirea fricii, umilirii şi atacurilor verbale sau fizice. Prin urmare, nu trebuie să fii neapărat bătut pentru a fi abuzat.”

„Misoginul poate deveni brutal în anumite condiţii. Una din cele mai importante condiţii este folosirea alcoolului, care submineaz controlarea impulsurilor şi întăreşte puterea de acţiune. Beţia este, de asemenea, o scuză pentru bărbaţii care îşi manifestă furia în mod fizic.”

„În mod paradoxal, oamenii pot devenii adulţi independenţi numai dacă li se îndeplinesc nevoile dependente în copilărie.”

„Mamele care resping şi mamele abuzive creează o atmosferă de cruzime şi durere, care colorează copilăria băiatului cu neputinţă, furie şi umilinţă.”

„Orice relaţie tată-fiică are partea ei de conflicte şi neplăceri, însă, dacă nota predominantă a relaţiei este afecţiunea şi respectul, fiica va dezvolta un sentiment de încredere şi siguranţă în privinţa bărbaţilor. Având în vedere că tatăl este primul bărbat din viaţă ei, el va deveni modelul care va influenţa toate aşteptările ei referitoare la bărbaţi.”

dabc54c4cf4e0a4868d997f79699cf1e

„Dependenţele slăbesc organismul şi mintea şi adâncesc simţământul de neajutorare şi ură faţă de propria persoană.”

„Sentimentele noastre sunt cea mai bună sursă de informare despre noi înşine. Ele sunt cele mai bune călăuze atunci când vrem să aflăm cine suntem, ce nevoi avem şi ce este important pentru noi.”

„Aşa cum a spus la un moment dat o persoană inteligentă, adevărul doare. Dar fără adevăr rămâi prizoniera denaturărilor şi a îndoielilor.”

„Frica pictează tablouri catastrofice, care definesc viitorul şi lumea în culori sumbre şi de rău augur.”

„Orice decizie importantă e mai uşor de luat dacă îţi faci mai întâi planuri. Ele aduc ordinea acolo unde este haos şi îţi oferă o viziune asupra viitorului.”

„Cel mai minunat dar pe care ţi-l poţi oferi ţie şi bărbatului cu care ai o relaţie este simţământul de autoapreciere şi, împreună cu el, aşteptarea ta de a fi iubita şi tratată bine.”

Reclame

Un gând despre &8222;Bărbații care urăsc femeile și femeile care îi iubesc – Citate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s