Iniţială de Joker

„Şi au trăit fericiţi, până…” A închis cartea, apoi a sărutat fruntea peste care cădeau câteva bucle negre. În camera slab luminată părea că se îngrămădeşte oraşul tot, cu vocile, paşii înfundaţi şi înjurăturile lacome, iar liniştea făcea prea mult zgomot.

N. se apropie de geam, înghiţi trei capsule roz şi dădu peste cap un pahar cu apă. Luă din cuier paltonul, a cărui culoare nu are importanţă, şi puse pe buze un ruj mat, piersică pală. Apoi, dintr-un flacon sferic, aruncă pe gât câţiva stropi de parfum. Apucă poşeta şi îndesă în ea sandalele roşii, de 15, cu fundiţe pluşate.

Clanţa a păcănit uşor şi cheia s-a răsucit în broască. Pe drum, în vitrina unui magazin de carne tocată şi mezeluri, N. şi-a potrivit o buclă sub căciulă. La metrou era linişte şi-un aer de dormitor îmbâcsit. N. se apropia de uşile transparente. Vedea pungi de carne tocată şi se dădu un pas înapoi. Întise mâna să apuce carne, pâine, un mac roşu de la ţiganca din drum. Metroul scârţâia molcom pe şine, iar câteva cadavre se zvârcoleau sub cartoanele urinate.  Disperarea lua forma fericirii în pântecele fecund al minţii. Gol, omul se ascundea la umbra neputinţei şi tremura în patul cu lenjerii curate. Îşi storcea oasele, gândul şi număra oi ca să adoarmă ca un copil mare.

Era dimineaţă când N. pleca de la metrou. Din poşetă alunecau fundiţe de pluş. Pe buzele de piersică pală avea surâsul acru al celui care crede că a înţeles ce e fericirea. Nylonul negru acoperea ochii, fruntea lată şi părul îmbibat cu sânge. „Scrisoarea asta nu are destinatar! E semnată N.”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s