Peter Pan – Citate

cam00025

„Toți copiii cresc mari înafară de unul.”

„Ce veselie nebună era la acele chefuri! Cea mai veselă era doamna Darling care te zăpăcea în asemenea hal cu piruietele ei amețitoare încât nu-i mai vedeai decât sărutul din colțul gurii și poate, dacă ai fi dat buzna spe ea, chiar l-ai fi putut căpăta. Nu existase vreodată femeie mai fericită și mai la locul ei; asta însă numai înainte să apară Peter Pan.”

cam00028

„Neverland este, de cele mai multe ori, o insulă, ici-colo cu niște pete de culoare care iți iau ochii, cu recifuri de corali și cu o corabie iute și ușoară în larg, cu sălbatici și vizuini ascunse, cu pitici care sunt – cei mai mulți – croitori, cu peșteri prin care trece un râu, cu prinți care au câte șase frați mai mri, cu o colibă ce stă să se prăbușească și cu o bătrână smochinită, cu nasul coroiat.”

cam00029

„Văzu băiatul și cumva știu de îndată că el este Peter Pan. Să fi fost acolo tu ori eu, ori Wendy, am fi văzut ca semăna foarte mult cu sărutul doamnei Darling. Era un băiețel frumos, îmbrăcat în frunze ajurate și în seva care mustește în copaci; dar lucrul cel mai uimitor la el era că avea toți dinții de lapte.”

cam00030

„Sunt frumoase stelele, dar nu sunt în stare să facă ceva, ele doar privesc o veșnicie. E o pedeapsă ce le-a fost dată pentru ceva ce au făcut ele demult, atât de demult că nici o stea nu-și mai aduce aminte.”

cam00031

„Peter le interzicea orice asemănare cu el.”

„În clipa următoare era în picioare pe stâncă, arborând surâsul acela binecunoscut, cu inima bătându-i ca o tobă și spunându-și: <Moartea va fi o aventură cum nu e alta>.”

cam00033

„-Dacă vă găsiți mama, le spuse el sumbru, sper să vă și placă.
Cinismul lui groaznic îi făcu să se simtă stânjeniți și cei mai mulți începură să intre la î0ndoieli.”

„Inima probabil îi era cuprinsă de o bucurie nebună, dar fața sa nu o oglindea; o veșnică enigmă, indescifrabilă și solitară, se ținea departe de cei ce-i urmau atât crezul, cât și faptele.” – Despre Gheară

„Neștiind nimic despre tragedia care avea loc deasupra, după ce copiii plecaseră, Peter Pan continuase să cânte vesel din nai; fără îndoială era mai degrabă o încercare zadarnică de a-și dovedi cât de puțin îi păsa. Se hotărâ apoi să nu-și mai ia doctoria, ca să îi facă în necaz lui Wendy. Ca s-o scoată din sărite de-a binelea, se trânti pe pat peste cuvertură; ea întotdeauna punea cuvertura peste ei și îi aranja colțurile, ca nu cumva să răcească la lăsarea întunericului. Apoi aproape că izbucni în plâns; dar îi trecu prin minte cât de indignată ar fi ea dacă în loc să plângă, el s-ar pune pe râs; așa că scoase un hohot de râs plin de înfumurare și nu apucă să-l termină că și adormi.”

„Făcu un jurământ cumplit: <Ori eu, ori Gheara de astă dată>.”

„Nu era oare ceva de prost-gust să te gândești ce e de bun-gust?”

cam00044

„- Pan, cine ești și ce ești tu, de fapt? […]
– Eu sunt tinerețea, eu sunt bucuria, răspunse Peter la întâmplare, sunt un pui care și-a spart singur oul.
Desigur, toate acestea erau absurdități, dar pentru nefericitul Gheară erau o dovadă că Peter nu avea habar cine este sau ce este, ceea ce înseamnă culmea bunului-gust.”

„Doar un baiețel stătea și se holba la fereastră. Avusese parte în viața lui de bucurii nemăsurate, pe care alți copii nu au cum să le cunoască. Acum însă, de la fereastră, privea spre singura bucurie de care trebuia să fie veșnic despărțit prin nevăzute gratii.”

cam000462

„- N-ai să mă uiți, Peter, până vine curățenia generală?
Bineințeles că Peter promisese că nu; apoi iți luă zborul. Luă cu el sărutul doamnei Darling. Acel sărut care nu mai fusese dăruit nimănui, Peter nu îl lua prea în serios. Ciudat! Doamna Darling părea totuși mulțumită.”

cam000472

„- Ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost: <Așteaptă-mă mereu și va veni o noapte când mă vei auzi chiuind>.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s