Cody Frost și literatura

De ce nu? De ce nu pot îmbina ceva aşa de tânăr, de proaspăt şi de actual cum e Cody Frost cu literatura- veche, statică cu mici fluctuaţii şi bătrână?
Am câteva zile de când am melodiile cântate de această fată la The Voice OK pe repeat şi cum obişnuiesc să îmi împart obsesiile cu voi m-am gândit să fac o paralelă între ea şi literatură. Prima dată voiam să spun ceva tâmpit cum că aş vrea să citesc o carte scrisă de ea dar apoi m-am gândit că fiecare cu nişa lui. Fata e cântăreaţa aşa că las-o să cânte. Adrian e instabil emoţional, aşa că lăsaţi-l să scrie aiureli. Acestea fiind gândite am venit cu o nouă idee (poate mai tâmpită decât prima dar am rămas la aceasta). Cum? Care e ideea? Vă spun. Calm. Ce-i cu graba asta? O ieşit ardeleanul din voi?

Intenţionez ca în acest articol scurt şi probabil ilogic să vă vorbesc puțin despre câteva elite literare pe care le asociez eu cu această faţă şi de ce cred că Frost Cody (dacă puneam „Cody” după „că” suna naşpa, îmi înţelegeţi dilema?) este o poezie.

Reluând pentru că îmi dau seama că o paranteză vă face să vă uitaţi ideea: Cody Frost e poezie pe picioare.

De ce? Tipa e tânăra şi nu îşi alterează tinereţea cu tot felul de artificii inutile. Are stil şi e lipsită de eleganța costisitoare şi studiată care mă enervează atât de tare uneori. E o expresie a propriei persoane. Nimic mai natural. Atât de plină de personalitate şi nu, nu mă refer la următoarele apartiti care însă şi ele au păstrat dines enţa ei iniţială, mă refer la prima apariţie la The Voice UK când era acolo cu stilul ăla wow care spunea „ştiu cine vreau să fiu acum şi asta sunt, nu îmi pasă cine vreau să fiu mai târziu pentru că știu că oricum o să fiu”.

Momentul să o asociez cu literatura, nu-i aşa?

Taman ce mi-am dat seama că nu pot. E doar o idee şi aia văzută de la distanţă. Cred că faptul că o asociez cu o idee e destul de semnificativ încât să nu fiu nevoit efectiv să o asociez cu o carte ori un poem. Ea ar putea fi destul de bine inspiraţia cuiva. Tinereţea. Asta mă omoară la ea. E atât de tânăra, sunt obsedat de ea şi emoţionat de ideea că ăştia sunt cumva primii ei paşi reali spre realitate. Ce pot să spun, am gusturi ciudate în materie de idei.

Pentru că lucrurile care mă impresionează se leagă cu o precizie ciudată în capul meu o să vă spun că pentru o secundă am asociat-o şi cu Cecile din Bonjour tristesse (ştiu, cineva să mă oprească, v-am înebunit cu cartea asta) dar nu doar cu ea. Am încercat să văd în ea mai multe personaje şi le-am văzut. Firi maliţioase şi rele sau dimpotrivă sensibile şi delicate, toate mi-au trecut prin minte iar când am pus cap la cap toate personajele acestea (Cecile, Rose, Elizabeth, Jane Eyre etc.) am remarcat că ceea ce le uneşte este … 1000 de puncte pentru cine ghiceşte! ……………….. TINEREŢEA! Un spirit liber şi neîngrădit, visător care vrea să fie cine vrea să fie și este cine vrea să fie. De neconceput. Ceva arbitrar şi natural în acelaşi timp.

 

Nu sunteţi fascinaţi de atâta concentraţie? Nu?!

Până ne recitim sper să înţelegeţi de ce sunt obsedat de ea. 🙂

Reclame

4 gânduri despre &8222;Cody Frost și literatura&8221;

  1. Deci nu sunt singura care dezvolta pasiuni pentru anumite voci de la această emisiune. 😀
    Am o mica colecție cu multi oameni fascinanți care au participat de-a lungul timpului în diferite țări.
    P. S. Nu te-ai gândit să optezi pentru o temă mai fara atât de multe floricele? Aceasta face ca site-ul să se încarce mai greu. Și e puțin ofticant.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s