Ai o restanță? Move on!

Ajungi la facultate şi îţi dai seama că e un bullshit, dar totuşi o faci că na, ai început-o. Înveţi numai chestii nasoale care nu or să îţi ajute şi bla bla bla. Trecem direct la partea din poveste care face titlul să aibă sens, ok?

Ai prima restanţă, te înţeleg, e greu. Afli seara când se dă alarma în grupul grupei de pe facebook şi nu mai poţi dormi.

Păi… dormi, în puii mei! Nu mai face o tragedie din asta. O să fie ok, există lucruri mai rele în viaţă.

Un examen picat? Ha! Uită–te la mine cum îţi râd în faţă! Cui îi pasă? Or să treacă anii şi o să îţi dai seama că examenul ăsta a fost una dintre cele mai mici probleme pe care le-ai avut, o să îţi dai seama că oamenii sunt răi şi viaţa e murdară. Ăsta de acum nu-i noroi, e un val, da? Încă eşti pe mare şi pluteşti pe apă, treci de un val, vine altul. Să vezi când o să ajungi la mal şi o să te târâi prin nisip cum o să fie. Când o să te zgârie şi o să se prindă de tine că o mâzgă lipicioasă. Ca un jeg. Nisipul nu e fin. Dragostea pe plajă nu e romantică. E bullshit. O să te tai la mâini prin scoici şi, eventual, dacă rămâi în România, o să–ţi mai intre şi coji de seminţe în păr.

Prea puţini sunt cei care se ridică şi merg în picioare pe plajă şi chiar mai puţini cei ce se ridică singuri. Gândeşte–te că vine mai rău. Că viaţa ta o să fie mai mizeră şi mai fără sens decât acum, sau mă rog, cât de fără sens poate fi. Îmi închipui că vei încerca să faci o dâră pe nisip pe unde să vină cei de după tine, dar stai liniştii, ai auzit de flux şi reflux? E o chestie nouă inventată de curând. Ceva magic, cam dă dracu’ tot ce faci.

În fine.

O restanţă. Mare chestie. Asta e bullshit, asta de acum nu e viaţa, asta e joaca cu păpuşile de-a viaţa, ştii tu, ca în copilărie când săltai păpuşa că să o faci să meargă şi când o legănai că să vorbească.

Acum ia o gură mare de aer, pune-te în pat şi gândeşte–te la ceva ce nu o să se întâmple niciodată deşi ai vrea. Gândeşte–te că ai un tip foarte mişto dintr-o carte care fumează ţigări cu cuişoare şi îţi spune chestii tâmpite dar amuzante, ori îţi povesteşte ce a mai făcut el pe la casa regală. Ori poate că mănanci până crapi și nu te îngrași, știu și eu, cam ce-ți mai place ție.

Şi dormi!

Reclame

6 gânduri despre &8222;Ai o restanță? Move on!&8221;

  • In niciun caz nu vorbeam despre mine pentru ca la cat de dese sunt hourile astea la mine am ajuns sa merg de pe unul pe altul :)))
   Ziceam asa, pentru prietenii mei care nu pot trece peste.
   Eu nu ma complic pentru restante.

   Apreciază

  • Foarte fain spus. Nu stiam sincer ca sa-ti raspund la asta dar apoi ti-am mai citit comentariul de doua trei ori si mi s-a arut o modalitate buna de a spune subtil sa te gandesti la nimic :))
   Dar cumva e adevarat. Nu nota te reprezinta. Te reprezinta informatia pe care o detii si cum o sa o folosesti mai tarziu in viata.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s